Valpreventie

Blijf er even bij stilstaan!
Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. In Nederland valt iedere 5 minuten een 65-plusser dusdanig, dat behandeling op een Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis noodzakelijk is. Een valincident kan niet alleen leiden tot lichamelijk letsel (zoals kneuzing, wond of breuk) maar heeft ook psychosociale gevolgen. Denk hierbij aan valangst, verlies van zelfvertrouwen of een sociaal isolement.

Sinds 2018 geeft Astrid Leurs de cursus valpreventie bij Aktiefysio. Benieuwd of u hier voor in aanmerking komt? Doe dan de snelle Valrisicotest hieronder:

  Hoe werkt het?
  Met de snelle Valrisicotest kunt u binnen een minuut achterhalen of u een verhoogd valrisico heeft. Wanneer uit de Valrisicotest blijkt dat u een verhoogd valrisico heeft kunt u vervolgens een uitgebreide Valanalyse laten afnemen. De Valanalyse duurt 1 uur en bestaat uit vragen en testen waarmee alle factoren die risico verhogend kunnen werken (zoals problemen met de gewrichten, angst om te vallen, problemen met het zicht, medicatiegebruik en duizeligheid) die een- voor een in kaart worden gebracht. Ook krijgt u simpele en praktische adviezen waarmee u direct advies op maat krijgt of wordt doorverwezen naar de juiste instantie. Wanneer de Valanalyse aangeeft dat u een verhoogd valrisico hebt, kan geadviseerd worden om een Valpreventie Cursus te volgen.

  Valanalyse
  Heeft u een verhoogd valrisico? Dan komt u in aanmerking voor de Valanalyse. In deze analyse van 60 minuten neemt Astrid of Ivana een uitgebreide test met u door waarbij alle risicofactoren van vallen besproken worden. Hieruit volgend komt een advies voor vervolg stappen. Mogelijk komt u dan ook in aanmerking voor onze valpreventie en valtechniek cursus.

  Cursus valpreventie
  Aktiefysio biedt twee valpreventie cursussen aan:

  Valpreventie en Valtechniek Cursus
  Deze cursus is in groepsverband (3-6 personen) gericht op het voorkomen van vallen. Dit wordt behaald door bewustwording van risicofactoren en verbetering van balans, mobiliteit en kracht. Daarnaast worden val- en opstaan technieken doorgenomen.

  • Duur: 6 weken, 15 cursusdagen
  • Inhoud: 2x per week kracht- en balanstraining, 3x in de gymzaal val en opstaan technieken

  Valtechniek Cursus
  Heeft u geen verhoogd valrisico volgens de test maar wilt u wel de technieken leren? Dan komt u in aanmerking voor de valtechniek cursus. In deze cursus staan val en opstaan technieken centraal.

  • Duur: 3 weken, 3 cursusdagen
  • Inhoud: in de gymzaal, val en opstaan technieken
  ons team aANMELDen cursus valpreventie

  Fysio Hilversum: Bij AktieFysio begeleiden onze fysiotherapeuten u met veel persoonlijke aandacht in een ongedwongen sfeer. Dus bent u op zoek naar fysiotherapie in Hilversum ga dan naar Aktiefysio.

  Afspraak maken

  Vul uw gegevens in. Wij nemen snel contact met u op.

  Contact

  Hoofdlocatie
  Oude Amersfoortseweg 152
  1212 AJ  HILVERSUM
  Telefoon:  035-623 0540

  Dependance Basic-Fit Hilversum
  Herenstraat 36 
  1211 CC HILVERSUM 
  Telefoon: 06-16631479

  E-mail: info@aktiefysio.nl

  Onderdeel van: