Rug revalidatie

Rug- en nekklachten komen veel voor in de westerse landen en veroorzaken meer ziekteverzuim dan enige andere ziekte, met uitzondering van de gebruikelijke griep. Naar schatting zal ongeveer 80% van de volwassen bevolking in zijn leven een periode van rugpijn doormaken. Bij ongeveer 8% van de mensen worden de rug en nekklachten chronisch en kan dit uiteindelijk leiden tot een permanent functieverlies.

Functioneel probleem
In het algemeen blijkt het vaak moeilijk om de exacte oorzaak van de rugpijn te bepalen. Bij ongeveer 80% van de rugproblemen is het een zogenaamd a-specifieke rugklachten.

Uit onderzoek blijkt dat een tekort aan lichamelijke activiteit en te zwakke rug- en buikspieren een belangrijke oorzaak zijn van de rug- en nekproblemen. Hierdoor kan de beweeglijkheid vanuit de rug en de benen afnemen, waardoor een verkeerde balans ontstaat. Daarnaast spelen een verkeerde houding en ongezonde levensstijl ook een belangrijke rol.

Vicieuze cirkel
Rug- en nekpatiënten zitten regelmatig in een vicieuze cirkel. Omdat de patiënt pijn in de rug heeft, gaat de patiënt minder bewegen. Hierdoor zal de conditie / kracht / coördinatie van de patiënt slechter worden, waardoor de patiënt meer last zal krijgen van de rug.

Middels de revalidatie bij Aktiefysio is het doel om deze vicieuze cirkel te doorbreken en de rugpijn te laten afnemen. De therapeut observeert de bewegingen, zal basismetingen uitvoeren om vervolgens een gepersonaliseerd behandelplan op te stellen, waar ook een vorm van oefentherapie in voorkomt. Afhankelijk van uw instapniveau, kan het zijn dat u begint met training in een vaste vorm op apparatuur, waarbij wij specifiek voor rugklachten de David Back apparaten tot onze beschikking hebben. Echter is het ook mogelijk dat de therapeut er al eerder voor kiest om in de vrije ruimte te gaan oefenen. Zo wordt uw trainingsprogramma zoveel mogelijk gericht op uw hoofddoel, waarbij vaak de belemmeringen in het algemeen dagelijks leven worden toegespitst.

Daarnaast krijgt u een schema mee met oefeningen die u thuis kunt voortzetten voor een snel herstel, maar ook om recidief te voorkomen.

Heeft u (chronische) lage rugklachten en bent u benieuwd wat Aktiefysio voor u kunt betekenen? Neem dan contact met ons op voor een intakegesprek!

terug afspraak maken

Fysio Hilversum: Bij AktieFysio begeleiden onze fysiotherapeuten u met veel persoonlijke aandacht in een ongedwongen sfeer. Dus bent u op zoek naar fysiotherapie in Hilversum ga dan naar Aktiefysio.

Afspraak maken

Vul uw gegevens in. Wij nemen snel contact met u op.

Contact

Hoofdlocatie
Oude Amersfoortseweg 152
1212 AJ  HILVERSUM
Telefoon:  035-623 0540

Dependance Basic-Fit Hilversum
Herenstraat 36 
1211 CC HILVERSUM 
Telefoon: 06-16631479

E-mail: info@aktiefysio.nl

Onderdeel van: