Oefentherapie Mensendieck

Wat is oefentherapie Mensendieck?
Oefentherapie Mensendieck is een houding- en bewegingstherapie waarbij gedragsverandering een rol speelt. Daarnaast kunt u bij de therapeut terecht met spannings- en stress klachten. Ook kinderen met houdingsproblematiek ziet een oefentherapeut vaak.
Het doel van oefentherapie is inzicht krijgen in uw klachtom zo recidieven te voorkomen.

Voor wie is oefentherapie Mensendieck geschikt?
Zowel kinderen als volwassenen met langdurige klachten die soms worden veroorzaakt door een ongunstige houding kunnen bij de oefentherapeut terecht om inzicht te krijgen in hoe zij bewegen, waar de klachten vandaan komen en hoe ze zichzelf kunnen helpen. Als u moeite heeft met het uitvoeren van specifieke activiteiten, zoals uw huishoudelijke taken of werkgerelateerde bewegingen, zoals zitten, staan, lopen, bukken of tillen, helpt de oefentherapeut u om de beste bewegingen aan te leren en deze, waar nodig, aan te passen.

Hoe kom ik terecht bij de oefentherapeut Mensendieck?
Het is mogelijk om direct via de balie een afspraak te maken met de oefentherapeut. Hiervoor heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig. Tevens komt het voor dat onze fysiotherapeuten na een behandeltraject patiënten doorverwijzen naar de oefentherapeut om te voorkomen dat klachten die houdingsafhankelijk zijn terugkomen.

Valt oefentherapie Mensendieck onder de zorgverzekering?
Indien u een aanvullende verzekering heeft met fysiotherapievergoeding, komt u ook in aanmerking voor een vergoeding van de oefentherapie.

Als u enkel een basispakket bij uw zorgverzekering heeft, of u heeft het maximum aantal behandelingen uit uw aanvullend pakket bereikt, komen de kosten voor eigen rekening. Kijk op onze lijst met tarieven voor meer informatie.

Bij Aktiefysio is Iris van den Brink de oefentherapeut Mensendieck.

terug afspraak maken

Fysio Hilversum: Bij AktieFysio begeleiden onze fysiotherapeuten u met veel persoonlijke aandacht in een ongedwongen sfeer. Dus bent u op zoek naar fysiotherapie in Hilversum ga dan naar Aktiefysio.

Afspraak maken

Vul uw gegevens in. Wij nemen snel contact met u op.

Contact

Hoofdlocatie
Oude Amersfoortseweg 152
1212 AJ  HILVERSUM
Telefoon:  035-623 0540

Dependance Basic-Fit Hilversum
Herenstraat 36 
1211 CC HILVERSUM 
Telefoon: 06-16631479

E-mail: info@aktiefysio.nl

Onderdeel van: