Kinderfysiotherapie

Kinderen bij AktieFysio
Kinderen bewegen en ontwikkelen zich op hun eigen manier. Vaak gaat dat spelenderwijs. Toch kan het gebeuren dat zij problemen krijgen aan hun houdings- en bewegingsapparaat. Door een ongeval, door ziekte, door een aangeboren afwijking of door een achterstand in de motorische ontwikkeling. Als de ouder, verzorger, het consultatiebureau, de jeugdarts of een leerkracht een probleem signaleert kan de huisarts of specialist verwijzen naar de kinderfysiotherapeut. Na een inventariserend gesprek behandelen wij uw kind in een kindvriendelijke ruimte met oefen- en speelmateriaal. Als ouder wordt u intensief betrokken bij de behandeling. Dat is niet alleen prettig, maar ook noodzakelijk. De kinderen leren oefeningen die zij thuis vaak moeten herhalen. Bij AktieFysio Astrid Leurs kinderfysiotherapeut en Yoeki Keijzer kinderfysiotherapeut i.o. Zie onder Over ons/Team.

 Wat doet een kinderfysiotherapeut?
De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen van nul tot achtien jaar met een achterstand in hun motorisch functioneren. Het kan daarbij gaan om zuigelingen of schoolgaande kinderen met een vertraagde of afwijkende ontwikkeling. Dit kan een gevolg zijn van een aandoening aan zintuigen, organen, het zenuwstelsel, het houdings- en bewegingsapparaat of door een tekort aan motorische ervaring. De kinderfysiotherapeut bespreekt de bevindingen en stelt samen met het kind en ouders een behandelplan op.

Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in Kinder- en jeugdgezondheidszorg
De kinderfysiotherapeuten zijn georganiseerd in de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in Kinder- en jeugdgezondheidszorg (NVFK). Voor meer informatie: www.nvfk.nl

terug
afspraak maken

Fysio Hilversum: Bij AktieFysio begeleiden onze fysiotherapeuten u met veel persoonlijke aandacht in een ongedwongen sfeer. Dus bent u op zoek naar fysiotherapie in Hilversum ga dan naar Aktiefysio.

Afspraak maken

Vul uw gegevens in. Wij nemen snel contact met u op.

Contact

Hoofdlocatie
Oude Amersfoortseweg 152
1212 AJ  HILVERSUM
Telefoon:  035-623 0540

Dependance Basic-Fit Hilversum
Herenstraat 36 
1211 CC HILVERSUM 
Telefoon: 06-16631479

E-mail: info@aktiefysio.nl

Onderdeel van: