Fysiotherapie

Wie is de fysiotherapeut?
De fysiotherapeut is de deskundige op het gebied van de beweging van het menselijk lichaam. Wordt u belemmerd in uw beweging? Dan kan de fysiotherapeut u hiervoor behandelen. De behandeling is zoveel mogelijk gebaseerd op wetenschappelijke inzichten, maar de fysiotherapeut vertaalt deze inzichten wel naar de alledaagse praktijk. Een behandeling is voor zowel individuele als voor groepen patiënten. 

Zonder doorverwijzing
Sinds 1 januari 2006 mag iedereen zonder doorverwijzing van een arts naar de fysiotherapeut. Natuurlijk kunt u er wel voor kiezen om eerst langs uw huisarts te gaan, maar dit is niet meer verplicht. Ook kunt u bij de bedrijfsarts of een specialist een verwijzing krijgen.

Waarom fysiotherapie?
Een behandeling van de fysiotherapeut kan verschillende doelen hebben:

  • Het verbeteren van het bewegend functioneren;
  • Het in stand houden van de verbeterde functies;
  • Voorkomen van nieuwe klachten en terugval;
  • Het begeleiden van patiënten om met een beperking te leren leven en hem helpen om bijvoorbeeld weer aan het werk te kunnen;
  • Preventieve gezondheidszorg. De fysiotherapeut speelt een belangrijke rol in het voorkomen van ziekten en klachten;
  • Pre-operatief, om zo fit mogelijk uw operatie in te gaan: Better In, Better Out;
  • Revalidatie na een operatie, bijvoorbeeld als u een knie- of heupprothese heeft gekregen of juist verder moet revalideren van de arts in een fysiotherapiepraktijk na een ander soort ingreep. Uw arts zal in dit geval een verwijzing voor fysiotherapie aan u geven.

Oefentherapie bij AktieFysio
Bij AktieFysio ligt de nadruk op oefentherapie. Wij combineren fysiotherapie, revalidatie en medische trainingtherapie om u zo snel en zo goed mogelijk weer in beweging te krijgen. Onze oefenzaal met moderne apparatuur speelt dan ook een centrale rol in onze behandeling. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in manuele therapie, sportfysiotherapie, ademtherapie, kinderfysiotherapie en bekkenfysiotherapie.

terug afspraak maken

Fysio Hilversum: Bij AktieFysio begeleiden onze fysiotherapeuten u met veel persoonlijke aandacht in een ongedwongen sfeer. Dus bent u op zoek naar fysiotherapie in Hilversum ga dan naar Aktiefysio.

Afspraak maken

Vul uw gegevens in. Wij nemen snel contact met u op.

Contact

Hoofdlocatie
Oude Amersfoortseweg 152
1212 AJ  HILVERSUM
Telefoon:  035-623 0540

Dependance Basic-Fit Hilversum
Herenstraat 36 
1211 CC HILVERSUM 
Telefoon: 06-16631479

E-mail: info@aktiefysio.nl

Onderdeel van: