Beweegprogramma's

FysioFitness
Beweging is goed voor iedereen
Wij willen u helpen om  in beweging te komen, want bewegen is goed voor iedereen. Ons doel is dat u fit en gezond uw dagelijks leven kunt leiden. Wat u ook doet en hoe oud u ook bent. Met behulp van onze trainingen  kunt u werken aan uw conditie en gezondheid.

Persoonlijke trainingskaart!
U traint bij Aktiefysio op een gestructureerde manier, gebaseerd op een uitgebreide fitheidtest . Op basis van deze test en uw eigen wensen  krijgt u een voor u op maat gemaakt trainingsprogramma welke wordt vorm gegeven door Health Software.

Indien gewenst kunt u iedere drie maanden opnieuw een hertest laten doen om te bepalen of u uw trainingsdoelstellingen hebt gehaald. U krijgt daarna dan weer een nieuwe aangepaste trainingskaart. Variatie in uw training werkt namelijk het beste. Deze hertest is een onderdeel van uw abonnement en kost u niets.

Fysiofitness is geschikt voor u:

  • Als u uw conditie in een persoonlijke en plezierige sfeer, onder deskundige begeleiding, wilt verbeteren. Leeftijd speelt geen enkele rol;
  • Als u last heeft van lichamelijke klachten: bijvoorbeeld pijn in rug, schouders, benen en gewrichten;
  • Na een operatie of ziekenhuisopname;
  • Na een blessure of ongeval;
  • Op verwijzing van de arts of specialist, bijvoorbeeld om hartklachten of problemen met uw luchtwegen in de toekomst te voorkomen.

Conditietraining
Van warming up tot cooling down
Elke conditietraining begint met een ‘warming up’. U begint met vijf tot tien minuten cardiotraining (lopen, fietsen, roeien, steppen of crosstrainen) op een rustig niveau, waarmee u uw lichaam opwarmt en alle lichaamsfuncties die bij inspanning een rol spelen op gang brengt.
Vervolgens voert u een aantal rek- en mobiliserende oefeningen uit, gevolgd door een gedoseerd aantal  krachtoefeningen. Deze oefeningen zijn gericht op uw trainingsdoelstellingen en kunnen gericht zijn op  bepaalde lichaamsregio’s of meer op algemene conditie.
Daarna gaat u 15-30 minuten cardiotraining doen om uw uithoudingsvermogen te verbeteren. Hierbij wordt precies voor u uitgerekend op welke hartslag u dit veilig en effectief kunt doen. 
U kunt uw hartslag op alle cardioapparaten aflezen.
U sluit de training eventueel weer af met vijf  minuten rustig ‘uitbewegen’. Dit heet de ‘cooling down’.
Op uw trainingskaart staat met afbeeldingen, eventueel met tekst en uitleg, precies vermeld welke oefeningen u hoe kunt doen. Onze fysiotherapeuten begeleiden u waar nodig en zijn altijd beschikbaar voor uw vragen.

Actief afvallen
Afvallen is: meer bewegen én verstandig eten
Bewegen is goed voor iedereen. Als het uw doel is om af te vallen, is beweging alleen echter niet voldoende. Ook uw eetpatroon speelt een belangrijke rol. Aan de andere kant is alleen op dieet gaan, zeker op de langere termijn, vaak niet zinvol.
Indien u intensief gaat sporten zult u bepaalde voedingsmiddelen zelfs meer moeten gaan eten. Juist de combinatie van  gezond eten en bewegen heeft effect.

AktieFysio helpt u
Wij kunnen voor u, in samenwerking met een diëtiste, een trainingsprogramma vaststellen, dat u kan helpen overtollig gewicht kwijt te raken. Wilt u meer informatie over onze benadering van ‘actief afvallen’ of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

ons team afspraak maken

Fysio Hilversum: Bij AktieFysio begeleiden onze fysiotherapeuten u met veel persoonlijke aandacht in een ongedwongen sfeer. Dus bent u op zoek naar fysiotherapie in Hilversum ga dan naar Aktiefysio.

Afspraak maken

Vul uw gegevens in. Wij nemen snel contact met u op.

versturen
Contact

Hoofdlocatie
Oude Amersfoortseweg 152
1212 AJ  HILVERSUM

Dependance Basic-Fit Hilversum
Kerkstraat 63/31 
1211 CL HILVERSUM 
Nederland

Dependance Basic-Fit Zeist
Voorheuvel 9-11
3701 JA ZEIST
Nederland

Telefoon:  035-623 0540
E-mail: info@aktiefysio.nl