035-623 0540

info@aktiefysio.nl 

Hoe werkt het?
Met de snelle Valrisicotest kunt u binnen een minuut achterhalen of u een verhoogd valrisico heeft. Wanneer uit de Valrisicotest blijkt dat u een verhoogd valrisico heeft kunt u vervolgens een uitgebreide Valanalyse laten afnemen. De Valanalyse duurt 1 uur en bestaat uit vragen en testen waarmee alle factoren die risico verhogend kunnen werken (zoals problemen met de gewrichten, angst om te vallen, problemen met het zicht, medicatiegebruik en duizeligheid) die een- voor een in kaart worden gebracht. Ook krijgt u simpele en praktische adviezen waarmee u direct advies op maat krijgt of wordt doorverwezen naar de juiste instantie. Wanneer de Valanalyse aangeeft dat u een verhoogd valrisico hebt, kan geadviseerd worden om een Valpreventie Cursus te volgen.

Valanalyse
Heeft u een verhoogd valrisico? Dan komt u in aanmerking voor de Valanalyse. In deze analyse van 60 minuten neemt Astrid of Irene een uitgebreide test met u door waarbij alle risicofactoren van vallen besproken worden. Hieruit volgend komt een advies voor vervolg stappen. Mogelijk komt u dan ook in aanmerking voor onze valpreventie en valtechniek cursus.

Cursus valpreventie
Aktiefysio biedt twee valpreventie cursussen aan:

Valpreventie en Valtechniek Cursus
Deze cursus is in groepsverband (3-6 personen) gericht op het voorkomen van vallen. Dit wordt behaald door bewustwording van risicofactoren en verbetering van balans, mobiliteit en kracht. Daarnaast worden val- en opstaan technieken doorgenomen.

  • Duur: 6 weken, 15 cursusdagen
  • Inhoud: 2x per week kracht- en balanstraining, 3x in de gymzaal val en opstaan technieken

Valtechniek Cursus
Heeft u geen verhoogd valrisico volgens de test maar wilt u wel de technieken leren? Dan komt u in aanmerking voor de valtechniek cursus. In deze cursus staan val en opstaan technieken centraal.

  • Duur: 3 weken, 3 cursusdagen
  • Inhoud: in de gymzaal, val en opstaan technieken
ons team afspraak maken

Fysio Hilversum: Bij AktieFysio begeleiden onze fysiotherapeuten u met veel persoonlijke aandacht in een ongedwongen sfeer. Dus bent u op zoek naar fysiotherapie in Hilversum ga dan naar Aktiefysio.

Afspraak maken

Vul uw gegevens in. Wij nemen snel contact met u op.

versturen
Contact

Hoofdlocatie
Oude Amersfoortseweg 152
1212 AJ  HILVERSUM
Telefoon:  035-623 0540

Dependance Basic-Fit Hilversum
Kerkstraat 63/31 
1211 CL HILVERSUM 
Telefoon: 06-16631479

E-mail: info@aktiefysio.nl