Aktiefysio nieuws

Tinnitus

13-12-2022

Wist u dat tinnitus voorkomt bij 10-15% van de Nederlandse volwassenen? Tinnitus is een auditieve perceptie van geluid zonder het daadwerkelijk aanwezig zijn van omgevingsgeluiden. Patiënten die aan tinnitus lijden, hebben last van een constant gepiep, gebrom of een suizend geluid in hun oren, die soms wisselt in sterkte.

In de praktijk wordt tinnitus vaak beschouwd als een onbehandelbaar symptoom waarbij de patiënt vaak te horen krijgt dat "er niets aan gedaan kan worden" of dat "ze er maar mee moeten leren leven".

Oorzaken van tinnitus kunnen zijn: gehoorschade, afwijkingen in het gehoororgaan, oorinfecties/ontstekingen, stress, maar tinnitus kan ook ontstaan t.g.v. klachten aan de nek en kaak (gewrichten, spieren). Tinnitus t.g.v. nek en kaak wordt ook wel cervicogene somatische tinnitus (CST) genoemd.  In 26% van de gevallen is er sprake van een somatische tinnitus, d.w.z. dat nek- en/of kaakklachten een rol spelen bij de tinnitus klachten. Een behandeling door een manueel/kaakfysiotherapeut is dan geïndiceerd en kan de tinnitus klachten verminderen of zelfs wegnemen.

Enkele kenmerken die kunnen wijzen op een somatische tinnitus zijn:

  • evidente voorgeschiedenis van hoofd- of nektrauma
  • verandering van de tinnitus door het veranderen van houding van de nek en/of kaak of bij het drukken op bepaalde punten
  • i.c.m nek- en/of kaakklachten
  • gelijktijdige veranderen van de tinnitus en nek/kaakklachten 

Herkend u zichzelf in het bovenstaande of twijfelt u en wilt u er een eens naar laten kijken?

Neem dan contact met ons op en vraag naar Edwin Donker of Pien Hoepman.

Fysio Hilversum: Bij AktieFysio begeleiden onze fysiotherapeuten u met veel persoonlijke aandacht in een ongedwongen sfeer. Dus bent u op zoek naar fysiotherapie in Hilversum ga dan naar Aktiefysio.

Afspraak maken

Vul uw gegevens in. Wij nemen snel contact met u op.

Contact

Hoofdlocatie
Oude Amersfoortseweg 152
1212 AJ  HILVERSUM
Telefoon:  035-623 0540

Dependance Basic-Fit Hilversum
Herenstraat 36 
1211 CC HILVERSUM 
Telefoon: 06-16631479

E-mail: info@aktiefysio.nl

Onderdeel van: