Aktiefysio nieuws

Samen sterk voor kinderen met schrijfmoeilijkheden!

18-05-2021

Bij Aktiefysio is Astrid Leurs de kinderfysiotherapeut. Kinderfysiotherapie richt zich op problemen rondom het bewegen en het bewegingssysteem van kinderen en jongeren (0-18 jaar). Wanneer uw kind problemen ondervindt met bewegen, dan is de kinderfysiotherapeut de aangewezen zorgverlener.

Schrijfproblemen is een minder bekend onderdeel waarbij de kinderfysiotherapeut kan helpen.

Leren schrijven betekent dat bewegingen (motoriek) gekoppeld worden aan letters en woorden. Het maken van een letterspoor is een motorische activiteit. De beweging, die bij het maken van een lettervorm op papier en tussen de lijnen hoort, wordt aangezet door het aanzetten van spiervezels met een bepaalde kracht, snelheid en in een specifieke richting. De beweging vindt plaats in de vinger en pols. De beweging start en neemt toe in snelheid waarna deze beweging afremt (i.v.m. een bocht nemen) of stopt (tussenstop of einde lettervorm). Wanneer deze optimaal aangepast kan worden aan de eisen van de schrijfbeweging zal deze vloeiend verlopen.

We spreken van een motorisch schrijfprobleem wanneer het handschrift niet of nauwelijks leesbaar is, het tempo te traag is, de schrijfbeweging niet aangeleerd kan worden en/of er pijn ontstaat bij het schrijven, zonder dat er sprake is van een intellectueel tekort of van een onderliggende aandoening.

De kinderfysiotherapeut observeert de motorische problemen bij het schrijven en kijkt of er sprake is van beperking bij meerdere motorische taken of zijn er alleen beperkingen bij het uitvoeren van fijn motorische taken?

Na hulpvraag ouder(s)/ leerkracht, anamnese, observatie en metingen is bovenstaande vast te stellen en/of kinderfysio geïndiceerd is.

Mocht uw kind problemen hebben met schrijven of bent u leraar en wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met Aktiefysio om een afspraak te maken bij onze kinderfysiotherapeut Astrid Leurs.

Fysio Hilversum: Bij AktieFysio begeleiden onze fysiotherapeuten u met veel persoonlijke aandacht in een ongedwongen sfeer. Dus bent u op zoek naar fysiotherapie in Hilversum ga dan naar Aktiefysio.

Afspraak maken

Vul uw gegevens in. Wij nemen snel contact met u op.

Contact

Hoofdlocatie
Oude Amersfoortseweg 152
1212 AJ  HILVERSUM
Telefoon:  035-623 0540

Dependance Basic-Fit Hilversum
Herenstraat 36 
1211 CC HILVERSUM 
Telefoon: 06-16631479

E-mail: info@aktiefysio.nl

Onderdeel van: