Aktiefysio Nieuwsarchief

Medisch Training Centrum nieuws

25 maart 2021

Onlangs hebben we onze oefenzaal van een update voorzien. Een aantal apparaten hebben plaatsgemaakt en we hebben met name meer ruimte gecreëerd voor oefeningen met losse gewichten, functionele oefeningen (zoals balansoefeningen) en creativiteit. 

Even voorstellen…

25 maart 2021

Irene Rasch

Sommigen zullen mij misschien nog herkennen: Nadat ik in juli 2021 Aktiefysio heb verlaten, ben ik nu terug om in te vallen tijdens afwezigheid van een collega. 

Even voorstellen...

25 maart 2021

Emma Noijons

Hallo allemaal! Ik zal mij even kort voorstellen. Ik ben Emma Noijons en ik ben sinds oktober werkzaam bij Aktiefysio. 

Kerstgroet

25 maart 2021

Wij wensen iedereen fijne feestdagen toe en een gelukkig, gezond en prachtig 2024!

Fysiotherapie voor ouderen

25 maart 2021

Ik ben Kimberley Westland, geriatrie fysiotherapeut in opleiding. Afgelopen September ben ik gestart met de Master Fysiotherapie in de Geriatrie. Ik heb nu al veel mogen leren over de ouder wordende mens (met vaak meerdere aandoeningen of problematieken) en de aandachtspunten voor de therapie bij deze doelgroep.  

Fysiotherapie en uw zorgverzekering

25 maart 2021

Jaarlijks stapt in December bijna 10% van de Nederlanders over van Zorgverzekeraar. Als u wilt rekening houden met uw fysiotherapiedekking zijn er een aantal dingen belangrijk om te weten of om in de gaten te houden bij het afsluiten van een nieuwe polis.

Fysiotherapie brengt verlichting bij duizeligheidsklachten

25 maart 2021

Beste lezers,
We willen graag uw aandacht vragen voor een veel voorkomend en vaak onderschat gezondheidsprobleem: duizeligheidsklachten. Duizeligheid kan een grote impact hebben op het dagelijks leven. Maar wist u dat fysiotherapie een effectieve behandeling kan zijn om duizeligheidsklachten te verminderen?

Vernieuwing oefenzaal

25 maart 2021

Onlangs hebben we in de oefenzaal enkele vernieuwingen doorgevoerd. We hebben een gedeelte vrijgemaakt voor de krachtoefeningen met onder andere de losse gewichten, medicijnballen en een nieuw squatrek geplaatst.  Om deze ruimte te creëren hebben we de vier David Back Concept apparaten links in de hoek weggedaan.

MTC hygiëne

25 maart 2021

In het Medisch Training Centrum (MTC) maken we sinds de Coronatijd gebruik van flesjes desinfectant en doekjes om de apparaten mee schoon te maken na gebruik. We hebben gemerkt dat deze het afgelopen jaar niet meer consequent gebruikt worden. 

Even voorstellen ...

25 maart 2021

Hoi allemaal,

Mijn naam is Jurre, en ik ben momenteel student fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben erg blij dat ik de kans heb gekregen om stage te lopen bij Aktiefysio in Hilversum. Ik geloof dat dit een geweldige plek is om veel te leren en mijn vaardigheden te ontwikkelen.

Bedrijfsuitje zaterdag 4 november

25 maart 2021

Afgelopen zaterdag stond er weer een Aktiefysio bedrijfsuitje op het programma. Het was de bedoeling om ons per fiets tussen de verschillende activiteiten te verplaatsen, maar het weer liet ons in dat opzicht in de steek en dus kozen we voor de auto.

Kinderfysiotherapie - Skully Care

25 maart 2021

Skully care is bedoeld voor baby’s die een scheef of afgeplat hoofdje hebben (plagiocephalie of brachiocephalie) en is een betrouwbaar alternatief voor de tijdrovende PCM meting met een bandje (plagiocefalometrie).

Hoi allemaal,

25 maart 2021

Via deze weg wil ik me graag voorstellen. Ik ben Manon Kamphuis en woon samen met mijn vriend in Hilversum. 

Tinnitus

25 maart 2021

Wist u dat tinnitus voorkomt bij 10-15% van de Nederlandse volwassenen? Tinnitus is een auditieve perceptie van geluid zonder het daadwerkelijk aanwezig zijn van omgevingsgeluiden. Patiënten die aan tinnitus lijden, hebben last van een constant gepiep, gebrom of een suizend geluid in hun oren, die soms wisselt in sterkte.

Nieuwe richtlijnen voor het MTC

25 maart 2021

Het nieuwe jaar brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee. De prijzen stijgen en dat geldt ook voor Aktiefysio: de huur, de energieprijzen en de kosten voor onderhoud stijgen allemaal harder dan ons lief is en daarom zijn ook wij genoodzaakt de prijzen voor onze abonnementen met 2% te verhogen. 

Bauke is geboren

25 maart 2021

Op vrijdag 23 september is Ivana door middel van een keizersnede bevallen van haar dochter Bauke. 

Even aan u voorstellen onze stagiair ...

25 maart 2021

Hoi! Ik ben Tom Erdmann en ik ben 21 jaar oud. Ik woon in Loosdrecht en ik ben vierdejaars student Fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht. Ik ga tot eind januari 2023 elke maandag, woensdag, donderdag en vrijdag hier bij Aktiefysio stage lopen.

Kinderfysiotherapie

25 maart 2021

Zoals u wellicht weet heeft Aktiefysio al heel lang kinderfysiotherapeut Astrid Leurs in huis. Met trots mogen wij u mededelen dat onze eigen fysiotherapeut Yoeki Keijzer, vanaf deze maand ook de opleiding aan de HU in Utrecht gaat volgen. 

De nieuwe Alexiatunnel bij de Oosterengweg is open

25 maart 2021

Afgelopen zaterdag 6 augustus is de Alexiatunnel bij de Oosterengweg in Hilversum geopend. Automobilisten, fietsers en voetgangers kunnen nu vlot en veilig onder het spoor door en er ontstaat ruimte voor de nieuwe HOV-busverbinding tussen Huizen en Hilversum. 

Afscheid Willem 23 september

25 maart 2021

Op 23 september zal er vanaf 16.00 in de praktijk een borrel georganiseerd worden om stil te staan bij het pensioen van Willem. Ook zal er natuurlijk afscheid genomen van Annemarie die eind 2021 haar werkzaamheden achter de balie van Aktiefysio heeft overgedragen. 

Rijd u veilig op een e-bike?

25 maart 2021

Het aantal fietsongevallen neemt toe, vooral onder ouderen die op een e-bike rijden. Vaak is bij ongelukken met e-bikes geen ander verkeer betrokken. 

Willem zijn laatste werkdag

25 maart 2021

Vorige week vrijdag 29 april heeft Willem zijn laatste werkdag bij Aktiefysio gehad. Willem heeft afscheid genomen van Aktiefysio om van zijn welverdiende pensioen te gaan genieten samen met zijn vrouw Annemarie. 

Moeite met uw dekbed opmaken?

25 maart 2021

Heeft u ook zo’n moeite met het opmaken van uw dekbed? Vaak is het dekbed in een overtrek doen een onhandige klus: deze is vaak groot en het is zwaar om deze kloppend op te maken. 

Echografie bij Aktiefysio, wist u dat?

25 maart 2021

De meeste mensen kennen een echo wel wanneer ze in verwachting zijn. Met een echo kun je prachtige beelden maken van het nog ongeboren kind. Je kunt live meekijken hoe de kleine baby ronddartelt in de baarmoeder. De techniek die hierbij gebruikt wordt kan echter ook zeer goed gebruikt worden om andere structuren te bekijken. 

Nieuwe medewerker Erik van Laar

25 maart 2021

Mocht u de afgelopen weken een nieuw gezicht zijn tegen gekomen bij Aktiefysio, dan is er een grote kans dat u Erik tegen bent gekomen. Graag stelt onze nieuwe medewerker zich aan u voor. 

De nieuwe coronaregels

25 maart 2021

Vanaf vrijdag 25 februari 2022 is de laatste stap van de landelijke versoepelingen in verband met corona in gegaan. Ook bij Aktiefysio geeft dit wat veranderingen. Graag stellen we u op de hoogte van de aanpassingen binnen de praktijk.

Medisch Trainings Centrum Aktiefysio gesloten

25 maart 2021

Geachte leden van ons Medisch Training Centrum

Helaas moet ik u mede delen dat ons Medisch Training Centrum in ieder geval tot 14 januari is gesloten.
Door de enorme toename van COVID-19 met de Omikron variant en de daaruit verwachte  hoge druk op de zorg, heeft de overheid besloten om extra maatregelen te treffen. 

Irene stopt bij Aktiefysio

25 maart 2021

Per 1 augustus gaat onze zeer gewaardeerde collega Irene Rasch Aktiefysio verlaten. Zij heeft haar droom eens te werken in een revalidatiecentrum kunnen realiseren.

Krachttraining - vitaal voor lichaamsfuncties!

25 maart 2021

Wandelen, fietsen allemaal prima natuurlijk, maar we vergeten - vooral als we wat ouder worden - de krachttraining. Juist krachttraining is essentieel voor een goed functionerend lichaam. Met krachttraining stimuleer en onderhoud je vele lichaamsfuncties op een effectieve manier.

Geen nieuwsbrief in juli en augustus

25 maart 2021

Wegens de zomervakantie zal er geen nieuwsbrief uitkomen in juli en augustus. Mochten er andere Corona maatregelen komen dan kunt u deze altijd nalezen op onze website of facebook. 

Aktiefysio 25 jaar

25 maart 2021

Op 1 juni 2021 bestaat Aktiefysio 25 jaar!

Een kleine flash-back in de geschiedenis over het ontstaan van Aktiefysio:

Astrid Leurs 25 jaar in dienst

25 maart 2021

25 jaar Aktiefysio betekent ook dat Astrid Leurs 25 jaar bij Aktiefysio in dienst is! Al die jaren hebben we Astrid leren kennen als een zeer betrokken (kinder)fysiotherapeut voor zowel haar patiënten als voor Aktiefysio.

Fysiofitness mag weer open vanaf 19 mei!

25 maart 2021

Goed nieuws, vanaf woensdag 19 mei mogen we de deur van onze oefenzaal weer openen voor mensen met een fysiofitness abonnement!

Net als voorheen mogen er een beperkt aantal mensen tegelijk komen sporten. Hier houden wij rekening mee.

Samen sterk voor kinderen met schrijfmoeilijkheden!

25 maart 2021

Bij Aktiefysio is Astrid Leurs de kinderfysiotherapeut. Kinderfysiotherapie richt zich op problemen rondom het bewegen en het bewegingssysteem van kinderen en jongeren (0-18 jaar). Wanneer uw kind problemen ondervindt met bewegen, dan is de kinderfysiotherapeut de aangewezen zorgverlener.

Stressklachten in het dagelijks leven

25 maart 2021

Tegenwoordig hoort u vaak in het nieuws dat de corona crisis zorgt voor verhoogde spanning in het dagelijks leven. Dit kan leiden tot stress, vooral in deze tijden komen stressklachten steeds vaker voor.

Balanstraining bij de oefentherapeut

25 maart 2021

In Nederland valt iedere 5 minuten een 65-plusser. Een valincident kan niet alleen leiden tot lichamelijk letsel (zoals kneuzing, wond of breuk) maar heeft ook psychosociale gevolgen. Denk hierbij aan valangst, verlies van zelfvertrouwen en/of sociaal isolement.

Oedeem therapie

25 maart 2021

Oedeemtherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie waarvoor u ook bij Aktiefysio terecht kunt. 

Aktiefysio wenst u fijne feestdagen!

25 maart 2021

Ondanks de bizarre tijden en (tot op heden) onduidelijkheden met betrekking tot de invulling van de feestdagen, wenst het team van Aktiefysio u hele fijne feestdagen!

Zoals gebruikelijk, is het MTC (de fysiofitness) gesloten vanaf donderdag 24 december 15:00 uur en weer geopend op zaterdag 2 januari om 8:00 uur!

Oedeemtherapie bij Aktiefysio

25 maart 2021

Afgelopen periode heeft Katja Bosma de opleiding tot oedeemtherapeut gevolgd.

Bij oedeem is er sprake is van zwelling, een abnormale ophoping van vocht in het weefsel.

Corona maatregelen met ingang van 1 december 2020

25 maart 2021

Het team van Aktiefysio wil u ontzettend bedanken voor alle medewerking met het handhaven van de Corona-maatregelen! Wij zijn ontzettend blij dat u, net als wij, de maatregelen serieus neemt om het Corona-virus te stoppen. 

Aktiefysio weer geopend voor fysiotherapie!

25 maart 2021

De Praktijk voor Fysiotherapie mag sinds begin mei weer klanten op de praktijk ontvangen. Uiteraard zorgen wij voor uw en onze veiligheid en volgen wij de adviezen van de overheid, het RIVM en de beroepsgroep op.

Aktiefysio scoort 8,9!

25 maart 2021

In 2019 is Aktiefysio door 468 klanten beoordeeld en gemiddeld scoort Aktiefysio een 8,9! Wij zijn erg trots op dit cijfer en willen u graag laten weten hoe dit tot stand komt en wat dit cijfer betekend.

Aktiefysio zeer actief

25 maart 2021

Hoewel wij de deuren niet fysiek kunnen openen tot in ieder geval 28 april, zijn wij achter de helaas gesloten deur hard aan het werk!
Alle collega’s van Aktiefysio doen, waar mogelijk, werkzaamheden aan de praktijk die zij normaal gesproken nooit doen.

Fysiotherapie klanten

25 maart 2021

Voor de reeds bestaande fysiotherapie klanten bij Aktiefysio hebben wij middelen om de behandeling voort te zetten. Als het goed is, heeft uw behandelend fysiotherapeut contact met u gehad over de voortgang van uw behandeling. Dit kan per mail of telefoon zijn gebeurd.

Medisch fitness klanten

25 maart 2021

Vanaf 7april is Aktiefysio bezig alle medisch fitness klanten te benaderen om na te gaan of men interesse heeft in een thuis oefenprogramma zolang zij niet in de praktijk kunnen sporten.

Nieuwe klachten of klanten

25 maart 2021

Ook nieuwe klanten ,of bestaande klanten met nieuwe klachten, kunnen gewoon contact opnemen met ons!
Elke dag tussen 8:30 en 17:00 uur zijn er een aantal collega’s aanwezig op de praktijk van Aktiefysio.

Uitzonderlijke gevallen

25 maart 2021

In zeer uitzonderlijke gevallen kan er face to face behandeld worden. Dit dient medisch noodzakelijk te zijn en alleen op vverwijzing van de huisarts of behandelend arts.
In eerste instantie zal het contact met uw fysiotherapie op afstand gebeuren middels een telefonische gesprek.

Coronacrisis update

25 maart 2021

Geachte klanten van Aktiefysio,

Wat zijn we in de afgelopen weken in een stroomversnelling gekomen. Wie had kunnen bedenken dat een virus , dat hier ver vandaan begon, binnen zo korte tijd zulke ingrijpende consequenties voor ons allemaal heeft.

Coronacrisis update

25 maart 2021

Geachte klanten van Aktiefysio,

Wat zijn we in de afgelopen weken in een stroomversnelling gekomen. Wie had kunnen bedenken dat een virus , dat hier ver vandaan begon, binnen zo korte tijd zulke ingrijpende consequenties voor ons allemaal heeft.

Thuiswerken in tijden van Corona

25 maart 2021

Wij als fysiotherapeuten begrijpen als geen ander hoe belangrijk bewegen voor u is en dat het sluiten van sportaccommodaties veel frustratie kan opleveren. Mensen proberen nu van alles om op sportief vlak voldoening te halen. Op social media is er een hele hype aan mensen die zichzelf filmen terwijl ze thuis aan het sporten zijn, en vanuit meerdere influencers worden oefeningen aangeboden.

Fit blijven in tijden van Corona

25 maart 2021

Wij als fysiotherapeuten begrijpen als geen ander hoe belangrijk bewegen voor u is en dat het sluiten van sportaccommodaties veel frustratie kan opleveren. Mensen proberen nu van alles om op sportief vlak voldoening te halen. Op social media is er een hele hype aan mensen die zichzelf filmen terwijl ze thuis aan het sporten zijn, en vanuit meerdere influencers worden oefeningen aangeboden.

Nieuw: Oedeemtherapie bij Aktiefysio

25 maart 2021

In de afgelopen maanden heeft onze in oncologie gespecialiseerd fysiotherapeute Katja Bosma de opleiding tot oedeemtherapeut gevolgd. Vanaf heden biedt Aktiefysio Oedeemtherapie aan.

Nieuwe Junior stagiair: Jasper Tieleman

25 maart 2021

Bij Aktiefysio is er een nieuwe junior stagiair begonnen. Jasper zal tot half april 2020 bij ons stage lopen. Hij wordt begeleid door Stefan Barmentloo en Irene Rasch. Hieronder stelt hij zich aan u voor.

Vraag naar fysiotherapie zal nog sterk toenemen

25 maart 2021

In zijn afscheidsinterview als voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft André Rouvoet vorige week in de Volkskrant een verkeerd beeld van zorgverleners in het algemeen en fysiotherapeuten in het bijzonder neergezet.

Voorkom blessures tijdens de wintersport

25 maart 2021

Jaarlijks gaan er zo’n 1,2 miljoen Nederlanders op wintersport. Heerlijk skiën, natuur en gezelligheid maken dit voor veel mensen het hoogtepunt van het jaar. Maar helaas komt niet iedereen weer even vrolijk thuis van de wintersport. Gelukkig zijn de meeste blessures eenvoudig te voorkomen met een goede voorbereiding van je wintersport. Maar liefst 75% van alle ongelukken kan voorkomen worden met een goede voorbereiding.

Twee miljoen mensen hebben last van rug of nek

25 maart 2021

In Nederland hebben naar schatting zo’n twee miljoen mensen last van rugpijn of nekpijn. Uit cijfers die het RIVM blijkt dat ruim 1,1 miljoen vrouwen en 858.600 mannen met rug- of nekklachten bij de huisarts bekend zijn.

Uitdaging met een halve skippybal

25 maart 2021

De squat, de beweging die je uitvoert alsof je op een stoel gaat zitten, wordt in vele trainingen ingezet. Het valt onder een zogenaamde functionele oefening. Maar de squat kan bij veel herhalen ook behoorlijk saai zijn. Maak het spannender, doe het eens op een halve skippybal bal. Is lekker afwisselend en heeft nog extra voordelen ook.  

Slaapoefentherapie bij Aktiefysio

25 maart 2021

Wist u dat een gezonde volwassene tussen de 6 en 9 uur slaap per nacht nodig heeft? Haalt u dat? Of heeft u weleens moeite met inslapen of doorslapen? Ligt u te piekeren in bed? Heeft u last van stress of heeft u geen idee wat de oorzaak is van uw slaapproblematiek?

Vanaf heden kunt u met slaapproblemen terecht bij Aktiefysio!

Schoudernetwerk Congres 2019

25 maart 2021

Op vrijdag 13 december 2019 zijn onze schouderspecialisten, sportfysiotherapeut Irene Rasch en Manueel- en Orofaciaal Therapeut Edwin Donker, 2013 naar het tweejaarlijkse congres van het SchouderNetwerk Nederland geweest.

Arm Bike bij Aktiefysio!

25 maart 2021

Aktiefysio heeft sinds kort een nieuw cardio-apparaat: de TechnoGym Arm Bike! Met deze arm fiets kunt u met rolstoel aan uw conditie werken. 

Voorkom onnodig hoge zorgpremie in 2020

25 maart 2021

In december en januari kun je weer veranderen van zorgverzekeraar. Op dit moment zijn alle premies en voorwaarden voor 2020 bekend. Juist in 2020 kunnen de verschillen enorm zijn. Gedoe?

Valpreventiecursus oktober 2019

25 maart 2021

Afgelopen oktober heeft Astrid de cursus Valtechniek gegeven aan enthousiaste deelnemers. In deze cursus worden veilige val-en opstaan technieken aangeleerd.

Sportmassage bij Aktiefysio

25 maart 2021

Vanaf heden kunt u bij Aktiefysio ook terecht voor sportmassage. Dit wordt verzorgd door gecertificeerd sportmasseur en Mensendieck therapeut Iris van den Brink.

Gratis inloopspreekuur bij Aktiefysio

25 maart 2021

De eerste week van oktober is de Week van de Valpreventie! Ook Aktiefysio doet hieraan mee. Op maandag 30 september en donderdag 4 oktober tussen 13:30 uur en 15:00 uur kunt u zich laten testen op uw balans en kracht.

Afscheid Emma Wiebes

25 maart 2021

Zoals in de vorige nieuwsbrief benoemd, is Emma Wiebes gestopt bij Aktiefysio. Zij vertrekt naar Canada om een nieuw leven in de natuur op te bouwen.

Nieuwe stagiair bij Aktiefysio

25 maart 2021

Mogelijk heeft u al kennis gemaakt met Shivantika Srivastava, zij is de nieuwe stagiare bij Aktiefysio.
In dit bericht zal Shivantika, of Shivi haarzelf voorstellen:

Nieuwe collega: Stefan Barmentloo

25 maart 2021

Stefan Barmentloo is de nieuwe collega bij Aktiefysio! Hij is op 24 september 2019 gestart als fysiotherapeut, maar mogelijk kent u hem nog van zijn stageperiode in 2018.

Valpreventie

25 maart 2021

De blaadjes zijn nog niet gevallen en de stoepen nog niet glad, maar een ongeluk zit in een klein hoekje!
Vallen komt vaker voor dan u denkt en kan grote gevolgen hebben. Zo hebben niet alleen ouderen een verhoogd risico op vallen maar ook kwetsbare mensen als gevolg van bepaalde aandoeningen. 

Emma Wiebes stopt!

25 maart 2021

Voor sommigen komt dit niet geheel als een verassing: onze collega Emma Wiebes stopt bij Aktiefysio! Menig cliënt had al vernomen dat het Emma’s passie was om buiten in de natuur te zijn en zo droomde ze erover om naar de bergen te verhuizen. Na hard werken om de juiste papieren rond te krijgen en veel geduld wordt deze droom eindelijk werkelijkheid.

Fysieke activiteit helpt hersenen stress verlagen

25 maart 2021

Een onderzoeksteam van de Princeton University (USA) heeft ontdekt dat fysieke activiteit het brein reorganiseert. Daardoor worden stressprikkels verlaagd en krijgt gevoel van onrust minder invloed op normale hersenfuncties.

Corona maatregelen met ingang van 1 december 2020

25 maart 2021

Het team van Aktiefysio wil u ontzettend bedanken voor alle medewerking met het handhaven van de Corona-maatregelen! Wij zijn ontzettend blij dat u, net als wij, de maatregelen serieus neemt om het Corona-virus te stoppen.

Fysio Hilversum: Bij AktieFysio begeleiden onze fysiotherapeuten u met veel persoonlijke aandacht in een ongedwongen sfeer. Dus bent u op zoek naar fysiotherapie in Hilversum ga dan naar Aktiefysio.

Afspraak maken

Vul uw gegevens in. Wij nemen snel contact met u op.

Contact

Hoofdlocatie
Oude Amersfoortseweg 152
1212 AJ  HILVERSUM
Telefoon:  035-623 0540

Dependance Basic-Fit Hilversum
Herenstraat 36 
1211 CC HILVERSUM 
Telefoon: 06-16631479

E-mail: info@aktiefysio.nl

Onderdeel van: