Aktiefysio nieuws

Kinderfysiotherapie - Skully Care

12-06-2023

Skully care is bedoeld voor baby’s die een scheef of afgeplat hoofdje hebben (plagiocephalie of brachiocephalie) en is een betrouwbaar alternatief voor de tijdrovende PCM meting met een bandje (plagiocefalometrie).

Skully Care wordt gebruikt door kinderfysiotherapeuten. Via een app wordt een foto gemaakt van het hoofdje, deze wordt geanalyseerd waardoor direct zichtbaar is hoe ernstig de mate van scheefheid of afplatting is. De Skully Care app is uitgebreid getest en wordt inmiddels in Nederland door steeds meer kinderfysiotherapeuten gebruikt.

Voor wie is Skully Care?

Skully Care is bedoeld voor baby’s van 0 tot 12 maanden die een scheef hoofdje of afplatting van het achterhoofd hebben. Dat zijn er nogal wat, jaarlijks worden er in Nederland zo’n 25.000 baby’s behandeld door een kinderfysiotherapeut vanwege schedelasymmetrie of -deformatie. De Skully Care app maakt een snelle en betrouwbare scan. Op basis van de uitslag worden er door de kinderfysiotherapeut oefeningen en adviezen opgesteld waarmee de ouder zelf thuis aan de slag kan. Omdat onze kinderfysiotherapeuten makkelijk bereikbaar zijn, kunnen ouders direct contact opnemen bij vragen of filmpjes sturen wanneer ze twijfelen of oefeningen goed uitgevoerd worden. 

Men spreekt van deformatieve schedelvervorming wanneer het hoofd van de baby is vervormd als gevolg van prenatale en/of postnatale krachten op de groeiende schedel.

Hoe werkt Skully Care?

Er wordt met de camera van het apparaat waarop de app geïnstalleerd is een foto gemaakt van het hoofdje van de baby. Belangrijk is dat beide oren en het neusje in beeld zijn. Deze foto wordt naar een beveiligde server gestuurd waar de mate van schedeldeformatie berekend wordt. Binnen 5 -10 minuten volgt de uitslag, die wordt weergegeven in percentages en er wordt een grafiek gemaakt om voortgang in kaart te brengen. Ouders worden sterk betrokken bij het hele traject. 

Wordt de behandeling van schedeldeformatie vergoed?

Jaarlijks worden voor kinderen jonger dan 18 jaar maximaal 18 behandelingen van een kinderfysiotherapeut vergoed. Dit komt vanuit de basisverzekering, daarop geldt voor kinderen dus geen eigen risico.

Mocht u een kindje hebben of kennen en graag een afspraak willen maken voor een schedeldeformatie dan kunt u een afspraak inplannen bij onze kinderfysiotherapeut Astrid Leurs. Astrid heeft dit jaar de cursus Skully Care gevolgd en voldaan.

Skully Care

Bij vragen mail: astrid@aktiefysio.nl

Fysio Hilversum: Bij AktieFysio begeleiden onze fysiotherapeuten u met veel persoonlijke aandacht in een ongedwongen sfeer. Dus bent u op zoek naar fysiotherapie in Hilversum ga dan naar Aktiefysio.

Afspraak maken

Vul uw gegevens in. Wij nemen snel contact met u op.

Contact

Hoofdlocatie
Oude Amersfoortseweg 152
1212 AJ  HILVERSUM
Telefoon:  035-623 0540

Dependance Basic-Fit Hilversum
Herenstraat 36 
1211 CC HILVERSUM 
Telefoon: 06-16631479

E-mail: info@aktiefysio.nl

Onderdeel van: