Aktiefysio nieuws

Fysiotherapie voor ouderen

09-11-2023

Ik ben Kimberley Westland, geriatrie fysiotherapeut in opleiding. Afgelopen September ben ik gestart met de Master Fysiotherapie in de Geriatrie. Ik heb nu al veel mogen leren over de ouder wordende mens (met vaak meerdere aandoeningen of problematieken) en de aandachtspunten voor de therapie bij deze doelgroep.  

Om een klein voorproefje te geven van waar ik mij tijdens de opleiding onder andere mee bezig houd een leuk weetje: "wist u dat een oudere nog 170-200% aan spierkracht kan verbeteren bij een intensieve training?". Krachttraining blijkt heel effectief!! Zo blijkt maar weer dat oudere personen niet helemaal zo fragiel zijn als we soms denken en dat juist door een goede vorm van therapie er nog heel veel winst te behalen valt om zo activiteiten uit het dagelijks leven en/of sporten makkelijker te maken. 

Hiernaast ben ik ook getraind in het geven van Valpreventie begeleiding. Samen met onze collega Astrid kunnen we dit nu op individuele basis aanbieden. Helaas nog niet in groepsvorm. We hopen dat dit binnen de mogelijkheden komt in de loop van 2024.

Ik hoop aankomende jaren nog veel bij te leren om samen de klachten bij ouderen met meerdere problematieken zo goed en efficiënt mogelijk te kunnen verbeteren. 

Fysio Hilversum: Bij AktieFysio begeleiden onze fysiotherapeuten u met veel persoonlijke aandacht in een ongedwongen sfeer. Dus bent u op zoek naar fysiotherapie in Hilversum ga dan naar Aktiefysio.

Afspraak maken

Vul uw gegevens in. Wij nemen snel contact met u op.

Contact

Hoofdlocatie
Oude Amersfoortseweg 152
1212 AJ  HILVERSUM
Telefoon:  035-623 0540

Dependance Basic-Fit Hilversum
Herenstraat 36 
1211 CC HILVERSUM 
Telefoon: 06-16631479

E-mail: info@aktiefysio.nl

Onderdeel van: