Aktiefysio nieuws

Fysiotherapie en uw zorgverzekering

09-11-2023

Jaarlijks stapt in December bijna 10% van de Nederlanders over van Zorgverzekeraar. Als u wilt rekening houden met uw fysiotherapiedekking zijn er een aantal dingen belangrijk om te weten of om in de gaten te houden bij het afsluiten van een nieuwe polis.

Fysiotherapie wordt standaard niet vergoed vanuit de basisverzekering. Indien u een verwijzing voor fysiotherapie heeft gekregen van een arts of specialist, in verband met een chronische klacht die voorkomt op ‘chronische klachtenlijst’ (zie link) van de zorgverzekeraars, valt hij wél onder de basiszorg. Echter, dit is pas vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 worden nog vanuit de aanvullende beurs betaald.   

Lijst chronische aandoeningen voor fysiotherapie - CZ

Fysiotherapie wordt wel vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Er bestaan vaak meerdere opties voor een aanvullende beurs. Het is aan u hoeveel fysiotherapiebehandelingen u daarin opneemt.

Let wel, manuele therapie is een apart verhaal binnen uw aanvullende verzekering. Verzekeraars bieden vaak 9 manuele therapie behandelingen per jaar óf per indicatie aan. Dit wil zeggen dat wanneer u een aanvullende verzekering heeft die bijvoorbeeld 20 behandelingen fysiotherapie per jaar vergoed, waarvan 9x manuele therapie, dat bij de 10de behandeling manuele therapie de kosten voor uzelf zijn.

De zorgverzekeraars zullen aankomende maanden weer hun best doen om zich aan u te binden, maar let u goed op en wees er bewust van wat voor soort aanvullende verzekering u kiest. U heeft tot  31 januari 2024 de tijd om een aanvullende verzekering te kiezen of aan te passen!

Fysio Hilversum: Bij AktieFysio begeleiden onze fysiotherapeuten u met veel persoonlijke aandacht in een ongedwongen sfeer. Dus bent u op zoek naar fysiotherapie in Hilversum ga dan naar Aktiefysio.

Afspraak maken

Vul uw gegevens in. Wij nemen snel contact met u op.

Contact

Hoofdlocatie
Oude Amersfoortseweg 152
1212 AJ  HILVERSUM
Telefoon:  035-623 0540

Dependance Basic-Fit Hilversum
Herenstraat 36 
1211 CC HILVERSUM 
Telefoon: 06-16631479

E-mail: info@aktiefysio.nl

Onderdeel van: