Aktiefysio nieuws

Fysiotherapie brengt verlichting bij duizeligheidsklachten

09-11-2023

Beste lezers,
We willen graag uw aandacht vragen voor een veel voorkomend en vaak onderschat gezondheidsprobleem: duizeligheidsklachten. Duizeligheid kan een grote impact hebben op het dagelijks leven. Maar wist u dat fysiotherapie een effectieve behandeling kan zijn om duizeligheidsklachten te verminderen?

Duizeligheid kan verschillende oorzaken hebben, zoals problemen met het evenwichtsorgaan, spierspanningen in de nek en schouders, of verstoringen van het zenuwstelsel. Een gespecialiseerde fysiotherapeut kan helpen om de onderliggende oorzaak van de duizeligheidsklachten te identificeren en een op maat gemaakt behandelplan aan te bieden. Dit kan onder andere bestaan uit bewegingsoefeningen, manuele therapie, houdingscorrecties en evenwichtstraining.

Door middel van gerichte oefeningen en behandelingen werken deze fysiotherapeuten, samen met u, aan het verbeteren van de stabiliteit, coördinatie en mobiliteit van uw lichaam. Dit helpt om de duizeligheidsklachten te verminderen en het evenwichtsgevoel te verbeteren. Bovendien krijgt u advies en begeleiding om de kans op terugkerende duizeligheidsklachten te verkleinen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat fysiotherapie niet alleen effectief is bij duizeligheidsklachten, maar ook veilig en niet-invasief. Het kan een waardevolle aanvulling zijn op andere behandelingen of medicijnen die u mogelijk al gebruikt. Met een persoonlijke benadering van de fysiotherapeut kunt u werken aan uw specifieke behoeften en doelen.

Aktiefysio maakt ook deel uit van het duizeligheid netwerk. Dit is een groep fysiotherapeuten uit de regio die zich verdiepen in dit onderwerp en elkaar tijdens bijeenkomsten beter maken in het diagnosticeren en behandelen van duizeligheid. Dit netwerk staat in direct contact met de KNO artsen van de Tergooi Ziekenhuizen.

Mocht u last hebben van duizeligheidsklachten, raden we u aan een afspraak te maken met een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten. In onze praktijk zijn dat Astrid Leurs en Edwin Donker. Vergeet niet dat de impact van duizeligheid op uw leven verminderd kan worden met de juiste zorg. Blijf gezond en in balans!

Met vriendelijke groet,


Het team van Aktiefysio

Fysio Hilversum: Bij AktieFysio begeleiden onze fysiotherapeuten u met veel persoonlijke aandacht in een ongedwongen sfeer. Dus bent u op zoek naar fysiotherapie in Hilversum ga dan naar Aktiefysio.

Afspraak maken

Vul uw gegevens in. Wij nemen snel contact met u op.

Contact

Hoofdlocatie
Oude Amersfoortseweg 152
1212 AJ  HILVERSUM
Telefoon:  035-623 0540

Dependance Basic-Fit Hilversum
Herenstraat 36 
1211 CC HILVERSUM 
Telefoon: 06-16631479

E-mail: info@aktiefysio.nl

Onderdeel van: