Aktiefysio nieuws

Echografie bij Aktiefysio, wist u dat?

28-02-2022

De meeste mensen kennen een echo wel wanneer ze in verwachting zijn. Met een echo kun je prachtige beelden maken van het nog ongeboren kind. Je kunt live meekijken hoe de kleine baby ronddartelt in de baarmoeder. De techniek die hierbij gebruikt wordt kan echter ook zeer goed gebruikt worden om andere structuren te bekijken. 

Zo kunt u bijvoorbeeld uw kniebanden, spieren, schouderpezen, slijmbeurzen, achillespezen en nog vele andere structuren in beeld brengen. Een echoapparaat is met name geschikt om de ‘weke delen’ te bekijken. Dit zijn alle ‘zachte’ weefsels van het lichaam, waaronder dus je spieren, gewrichtsbanden en slijmbeurzen.

Het in beeld brengen van structuren kan extra informatie opleveren wat handig kan zijn bij een behandeling. Zo kan er bijvoorbeeld bij mensen met schouderklachten, gekeken worden of er sprake is van kalkhaarden in de schouder. Ook kunnen we het herstel goed volgen van bijvoorbeeld een achillespees tijdens zijn revalidatie na een ruptuur. Echografie is een pijnvrije en onbeperkt toepasbare techniek waarbij u direct meekijken kunt. Op deze manier krijgt u snel en efficiënt duidelijkheid met betrekking tot uw klachtenbeeld. Hierdoor kan de juiste therapie van start gaan om u zo snel mogelijk van de klachten af te helpen.

Mocht u dus twijfelen of u geen peesontsteking, een beschadigde spier of pees heeft. Laat het checken bij één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten.

Fysio Hilversum: Bij AktieFysio begeleiden onze fysiotherapeuten u met veel persoonlijke aandacht in een ongedwongen sfeer. Dus bent u op zoek naar fysiotherapie in Hilversum ga dan naar Aktiefysio.

Afspraak maken

Vul uw gegevens in. Wij nemen snel contact met u op.

Contact

Hoofdlocatie
Oude Amersfoortseweg 152
1212 AJ  HILVERSUM
Telefoon:  035-623 0540

Dependance Basic-Fit Hilversum
Herenstraat 36 
1211 CC HILVERSUM 
Telefoon: 06-16631479

E-mail: info@aktiefysio.nl

Onderdeel van: