Aktiefysio nieuws

Balanstraining bij de oefentherapeut

25-03-2021

In Nederland valt iedere 5 minuten een 65-plusser. Een valincident kan niet alleen leiden tot lichamelijk letsel (zoals kneuzing, wond of breuk) maar heeft ook psychosociale gevolgen. Denk hierbij aan valangst, verlies van zelfvertrouwen en/of sociaal isolement.

Behoud of onderhoud van conditie, kracht, uithoudingsvermogen, stabiliteit en mobiliteit (ofwel; algehele fitheid) zijn belangrijk om valincidenten te voorkomen.

Door de Corona-crisis kan het zijn dat u minder actief bent geworden. Bijvoorbeeld doordat uw sportactiviteit gesloten is, of dat u minder buiten komt. Dit heeft een nadelig gevolg voor de algehele fitheid en hierdoor de kans op vallen vergroot.

Loopfunctie, loophouding en evenwicht zijn belangrijke speerpunten bij het houden van balans. Onze oefentherapeut, Iris van den Brink, is hierin gespecialiseerd.

Merkt u dat u moeite heeft met het houden van balans, dat uw houding tijdens bewegen verandert of dat uw algehele fitheid verminderd is? Neem dan contact op met Aktiefysio.

Samen met uw therapeut kunt u werken aan uw houding en gerichte oefeningen ontvangen voor thuis om zo valincidenten te voorkomen.

Fysio Hilversum: Bij AktieFysio begeleiden onze fysiotherapeuten u met veel persoonlijke aandacht in een ongedwongen sfeer. Dus bent u op zoek naar fysiotherapie in Hilversum ga dan naar Aktiefysio.

Afspraak maken

Vul uw gegevens in. Wij nemen snel contact met u op.

Contact

Hoofdlocatie
Oude Amersfoortseweg 152
1212 AJ  HILVERSUM
Telefoon:  035-623 0540

Dependance Basic-Fit Hilversum
Herenstraat 36 
1211 CC HILVERSUM 
Telefoon: 06-16631479

E-mail: info@aktiefysio.nl

Onderdeel van: