Aktiefysio Nieuws

Valpreventiecursus oktober 2019

Afgelopen oktober heeft Astrid de cursus Valtechniek gegeven aan enthousiaste deelnemers. In deze cursus worden veilige val-en opstaan technieken aangeleerd.

De Valpreventie- en Valtechniek cursus wordt door een BIG-geregistreerde fysiotherapeut uitgevoerd die de cursus “Vallen Verleden Tijd” heeft gevolgd. In december 2019 volgt Astrid Leurs een verdiepingscursus hierin.

In dit artikel willen wij stilstaan bij het belang van valpreventie voor 55-plussers. Dagelijks worden in ons land 190 ernstige valincidenten van ouderen gemeld. Dat zijn met name fracturen en hersenletsel. Er overlijden zelfs 11 ouderen per dag aan de gevolgen van een val. Aangezien mensen langer thuis blijven wonen dan een aantal jaar geleden, stijgt het aantal valincidenten aanzienlijk. Tot 2030 wordt voor incidenten die leiden tot een behandeling met spoedeisende hulp een stijging van 40% verwacht.

Valincidenten leiden naast fysieke problemen tot:
Ingrijpende gevolgen in het dagelijks leven zoals mobiliteitsproblemen en afhankelijkheid van anderen. Er kan valangst ontstaan wat leidt tot het minder deelnemen aan activiteiten buitenshuis. Dit betekent meer thuisblijven wat het risico op eenzaamheid en een depressie vergroot.
Grote en mogelijke langdurige druk op zorg zoals extra behoefte aan huishoudelijke ondersteuning en persoonlijke verzorging. Ook extra druk op spoedeisende hulpposten en ziekenhuiscapaciteit.

In maart 2020 zal Aktiefysio een nieuwe Valtechniek cursus geven. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor deze cursus? Neem dan de snelle Valrisicotest af, en indien deze aangeeft dat u een verhoogd valrisico heeft komt u in aanmerking voor Valpreventie.
Bij Aktiefysio kunt u deelnemen aan twee programma’s: alleen de Valtechniek, of ook de Valpreventie cursus. Voor meer informatie of aanmelden voor de cursus kunt u terecht op onze website, de folder meenemen, of contact opnemen met Aktiefysio.

Fysio Hilversum: Bij AktieFysio begeleiden onze fysiotherapeuten u met veel persoonlijke aandacht in een ongedwongen sfeer. Dus bent u op zoek naar fysiotherapie in Hilversum ga dan naar Aktiefysio.

Afspraak maken

Vul uw gegevens in. Wij nemen snel contact met u op.

Contact

Hoofdlocatie
Oude Amersfoortseweg 152
1212 AJ  HILVERSUM
Telefoon:  035-623 0540

Dependance Basic-Fit Hilversum
Herenstraat 36 
1211 CC HILVERSUM 
Telefoon: 06-16631479

E-mail: info@aktiefysio.nl

Onderdeel van: