Aktiefysio Nieuws

Uitdaging met een halve skippybal

De squat, de beweging die je uitvoert alsof je op een stoel gaat zitten, wordt in vele trainingen ingezet. Het valt onder een zogenaamde functionele oefening. Maar de squat kan bij veel herhalen ook behoorlijk saai zijn. Maak het spannender, doe het eens op een halve skippybal bal. Is lekker afwisselend en heeft nog extra voordelen ook.  

Instabiel oppervlak
De halve Skippybal, beter bekend onder merknaam Bosu bal, vormt een instabiel oppervlak. Je kunt de Bosu bal aan twee kanten gebruiken. De bal- of de plankzijde met zo hun eigen uitdagingen.

Naast de beweging word je door de Bosu bal ook continu gedwongen naar balans te zoeken. Zeker in het begin kan het zoeken naar balans veel kracht en energie kosten. Er worden meer - vaak kleinere spiertjes - gebruikt dan zonder de uitdaging met de balans. Extra vermoeiend dus en in het begin ontstaat nogal eens kramp. Als je voelt dat er iets verkrampt, stop dan met de oefening en doe even een andere beweging (zoals een stukje lopen).

Vele mogelijkheden
De Bosu-bal kan op allerlei verschillende manieren ingezet worden. Als balanstrainer natuurlijk, maar ook als een soort ruggensteun tijdens de buikspieroefeningen of als gewicht. Soms ziet het zoeken van balans er misschien ongemakkelijk uit, maar de trainingseffecten als meer balans en stevigheid zijn het zeker waard. En je gaat gelukkig ook snel vooruit.

Leuke balansoefeningen

  1. Pak een gewichtje, een bal of een flesje water. Ga met één been op de Bosu-bal staan en houd je andere been in de lucht. Probeer eerst stabiliteit te vinden. Geef het voorwerp door van je linker- naar je rechterhand en andersom. Hoe groter de beweging, hoe groter de uitdaging.
  2. Ga op de Bosu-bal staan, met benen op heupbreedte. Je voeten staan iets naar buiten (squatpositie). Houd het voorwerp met gestrekte armen voor je uit en sluit je ogen. Beweeg dan langzaam naar beneden voor een squat. Onthoud: hoe langzamer de beweging, hoe lastiger de oefening.

We gebruiken de Bosu bal in onze revalidatie en training. Wil je ook eens aan de slag met de Bosu bal en de voordelen ervaren? Vraag ons en we helpen je graag verder!

Fysio Hilversum: Bij AktieFysio begeleiden onze fysiotherapeuten u met veel persoonlijke aandacht in een ongedwongen sfeer. Dus bent u op zoek naar fysiotherapie in Hilversum ga dan naar Aktiefysio.

Afspraak maken

Vul uw gegevens in. Wij nemen snel contact met u op.

Contact

Hoofdlocatie
Oude Amersfoortseweg 152
1212 AJ  HILVERSUM
Telefoon:  035-623 0540

Dependance Basic-Fit Hilversum
Herenstraat 36 
1211 CC HILVERSUM 
Telefoon: 06-16631479

E-mail: info@aktiefysio.nl

Onderdeel van: