Aktiefysio Nieuws

Twee miljoen mensen hebben last van rug of nek

In Nederland hebben naar schatting zo’n twee miljoen mensen last van rugpijn of nekpijn. Uit cijfers die het RIVM blijkt dat ruim 1,1 miljoen vrouwen en 858.600 mannen met rug- of nekklachten bij de huisarts bekend zijn.

Vrouwen hebben er in alle leeftijdscategorieën vaker last van dan mannen. Een lage rugpijn zonder uitstraling is de meest voorkomende klacht. Als gekeken wordt naar specifieke rugklachten hebben mensen het vaakst last van een hernia.

Fysiotherapie erkend
Het aantal klachten neemt toe met het ouder worden. Mensen van 85 jaar of ouder hebben er relatief het vaakst last van. Fysiotherapie is vanuit wetenschap de erkende methode om rugklachten te behandelen. Andersoortige alternatieve geneeswijze hebben zo’n dergelijk wetenschappelijk bewijs niet.

Voorkomen
Om rugpijn te voorkomen zijn verschillende soorten bewegingen noodzakelijk. Dus niet alleen wandelen of alleen maar gewichtheffen, maar een combinatie van verschillende activiteiten. Dat wil overigens niet zeggen dat je rugpijn volledig kunt vermijden. Er zijn veel oorzaken. Laat u in ieder geval goed adviseren door uw fysiotherapeut. Wat voor de een goed werkt, werkt bij de ander niet of misschien zelfs averechts.

Fysio Hilversum: Bij AktieFysio begeleiden onze fysiotherapeuten u met veel persoonlijke aandacht in een ongedwongen sfeer. Dus bent u op zoek naar fysiotherapie in Hilversum ga dan naar Aktiefysio.

Afspraak maken

Vul uw gegevens in. Wij nemen snel contact met u op.

Contact

Hoofdlocatie
Oude Amersfoortseweg 152
1212 AJ  HILVERSUM
Telefoon:  035-623 0540

Dependance Basic-Fit Hilversum
Herenstraat 36 
1211 CC HILVERSUM 
Telefoon: 06-16631479

E-mail: info@aktiefysio.nl

Onderdeel van: