Aktiefysio nieuws

Fit blijven in tijden van Corona

30 maart 2020

Wij als fysiotherapeuten begrijpen als geen ander hoe belangrijk bewegen voor u is en dat het sluiten van sportaccommodaties veel frustratie kan opleveren. Mensen proberen nu van alles om op sportief vlak voldoening te halen. Op social media is er een hele hype aan mensen die zichzelf filmen terwijl ze thuis aan het sporten zijn, en vanuit meerdere influencers worden oefeningen aangeboden.

Als klant van Aktiefysio bent u gewend om door een fysiotherapeut begeleid te worden, met kennis van medische zaken en trainingsleer. Bij ons is uw trainingsschema gemaakt door de fysiotherapeut gebaseerd op uw wensen en vaak ook omdat u klachten hebt.
Wij snappen ook dat u op dit moment misschien niet goed weet wat u wel en niet kunt doen.
Juist voor u is het belangrijk om in deze tijden in beweging te blijven.

Zoals eerder in de nieuwsbrief is vermeldt, kunnen wij via eHealth een thuis oefenprogramma voor u maken. Daarom wil Aktiefysio u aanbieden dat uw huidige begeleider een passend thuis sportprogramma voor u kan maken. Hierin zullen uw oefeningen van uw trainingskaart naar een vergelijkbare training voor thuis worden omgezet. Uiteraard in overleg met de mogelijkheden die u thuis heeft.

Daarnaast is het belangrijk om de beweegrichtlijnen aan te houden. Deze richtlijnen zijn door de Gezondheidsraad opgesteld aan de hand van wetenschappelijk onderzoek. In deze richtlijn staat hoeveel lichaamsbeweging nodig is voor een goede gezondheid.

Samenvattend betekend dat:

Voor kinderen van 4 t/m 18 jaar:

  • 1 uur per dag matig intensief bewegen
  • 3 keer per week spier- en botversterkende activiteiten

Voor volwassenen en ouderen:

  • 2,5 uur per week matig intensief bewegen
  • 2 keer per week spier- en botversterkende activiteiten
  • Balansoefeningen voor ouderen.

Onder matig intensief bewegen wordt verstaan: dat je ademhaling sneller wordt. Denk aan: lopen, fietsen, hardlopen of skeeleren.

Voor de spier- en botversterkende oefeningen en/of balansoefeningen kunnen de fysiotherapeuten van Aktiefysio een thuisprogramma voor u maken.

Een voorbeeld kan zijn: squat, liggende back extension, planken, lunge, opdrukken, sit-ups, biceps curl en opdrukken vanuit de stoel.

Mocht u interesse hebben in een sportprogramma voor thuis op maat, neem dan contact met ons op via telefoon of mail.

Fysio Hilversum: Bij AktieFysio begeleiden onze fysiotherapeuten u met veel persoonlijke aandacht in een ongedwongen sfeer. Dus bent u op zoek naar fysiotherapie in Hilversum ga dan naar Aktiefysio.

Afspraak maken

Vul uw gegevens in. Wij nemen snel contact met u op.

Contact

Hoofdlocatie
Oude Amersfoortseweg 152
1212 AJ  HILVERSUM
Telefoon:  035-623 0540

Dependance Basic-Fit Hilversum
Herenstraat 36 
1211 CC HILVERSUM 
Telefoon: 06-16631479

E-mail: info@aktiefysio.nl

Onderdeel van: