Nieuwsoverzicht

Nieuwe stagiaire Bram Sleven

 

Ik ben Bram Sleven, 23 jaar jong en woonachting in Hilversum. Momenteelzit ik in het laatste jaar van mijn opleiding tot fysiotherapeut aan deHogeschool Utrecht en biedt Aktiefysio mij de kans om hier stage te lopen.

Lees verder »

E-book nekpijn

 

Vanuit de richtlijn van het KNGF voor nek- en rugklachten is het e-book geïntroduceerd. In dit boekje staat beschreven waar de klachten vandaan kunnen komen, hoe u hier het beste mee om kunt gaan en de verschillende soorten therapieën die mogelijk zijn. Wij adviseren u, indien u nek- of rugklachten heeft, deze informatie door te lezen alvorens naar de fysiotherapeut te gaan.

 

Informatie over nek- en/of rugklachten en het gratis e-book kunt u vinden op nekpijn-info.nl of rugpijn-info.nl.

Ivana start studie bewegingswetenschappen

 

Vanaf september zal collega Ivana weer de studieboeken induiken! Naast haar werkzaamheden bij Aktiefysio en op de locatie BasicFit, zal zij beginnen met de opleiding Bewegingswetenschapper. Op deze manier wil Ivana nog meer kennis inwinnen over het menselijk lichaam zodat zij dit kan toepassen in haar professie.

Hardlopen gunstig bij werkgerelateerde vermoeidheid

Regelmatig hardlopen werkt goed tegen werkgerelateerde vermoeidheidsklachten. Dat blijkt uit het onderzoek van de Radboud Universiteit. De onderzoeker vergeleek bijna 200 proefpersonen verdeeld over 2 groepen.

Lees verder »

Slecht slapen? Kom in beweging!

Nederlanders slapen vaak genoeg, maar niet goed. Die conclusie uit het onderzoek van de Hersenstichting bereikte de headlines deze week.

Lees verder »

Huishouden verlaagt kans op vroegtijdig sterven

De lichaamsbeweging die nodig is bij huishoudelijke activiteiten verlaagt de sterftekans van mensen, zo blijkt uit een nieuwe studie. In totaal hoeven mensen slechts dertig minuten per dag te bewegen om hun kans op een vroegtijdige dood met 28 procent te verlagen.

Lees verder »

Bewegen belangrijk bij depressie

We weten inmiddels dat bewegen ontzettend goed is voor het lichaam. Uit een 50-jaar durende studie blijkt dat lichamelijke activiteit ook helpt bij het bestrijden van depressies.

Lees verder »

Wat gebeurt er tijdens de slappe lach?

Na een korte zoektocht op internet werd al gauw meer duidelijk hoe een slappe lach wordt veroorzaakt. Bij de slappe lach zenden je hersenen namelijk te weinig signalen uit naar je spieren. Daardoor heb je je lichaam niet meer goed onder controle en kun je niet stoppen met lachen.

Lees verder »